Λαχανοντολμάδες
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο αφράτο, όχι σφιχτό
350 γρ. κιμά (χοιρινό + μοσχαρίσιο)
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα καλά πλυμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
μαϊντανό αλάτι-πιπέρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεματάμε το λάχανο, βγάζουμε τα φύλλα και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, την ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, ελαιόλαδο και μαϊντανό.
Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν, τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
Βράζουμε για 20 λεπτά και αν θέλουμε τους αυγοκόβουμε.