Πιταρούδια
Πιταρούδια
Υλικά
1/2 κιλό ρεβύθια
2 τομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. ξερός δυόσμους
1 φλυτζάνι νερό
300 γρ αλεύρι
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Από το βράδυ μουλιάζετε τα ρεβύθια. Την επόμενη μέρα τα τρίβετε για να ξεφλουδιστούν.Σε ένα μπολ βάζετε τα τριμμένα ρεβύθια. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, τπ δυόσμο, τις τομάτες, ρίχνετε νερό και ανακατεύετε.Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά το υδαρές μίγμα.Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Παίρνετε με το ένα κουτάλι το μείγμα και το τοποθετείτε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές.